161/2004 Sb. - Vyhláška, kterou se mění vyhláška č. 147/1998 Sb., o způsobu stanovení kritických bodů v technologii výroby, ve znění vyhlášky č. 196/2002 Sb.
ikona P
Číslo předpisu 161/2004 Sb.
Částka 55
Druh předpisu vyhláška
Druh předpisu (podrobně) vyhláška ministerstva
Přijat dne 30. 3. 2004
Rozeslán dne 9. 4. 2004
Platnost od 9. 4. 2004
Účinnost od 1. 5. 2004
Platnost do 31. 3. 2010
Novelizuje předpis 147/1998 Sb.
Zrušen předpisem 45/2010 Sb.
Anotace

Změna vyhlášky č. 147/1998 Sb., o způsobu stanovení kritických bodů v technologii výroby.
Změny v ustanoveních:

  • §1, §2 (změny),
  • vkládá se nový §2a.

Čl. II - Přechodná ustanovení

  1. Provozovatel potravinářského podniku, který vyrábí nebo uvádí potraviny do oběhu, postupuje při uplatňování pravidel správné hygienické praxe podle těchto pravidel, která byla do nabytí účinnosti této vyhlášky zveřejněna Ministerstvem zemědělství ve Věstníku Ministerstva zemědělství České republiky, a po jejich zapracování do české technické normy podle §1 písm. k) postupuje podle této normy.
  2. Provozovatel potravinářského podniku, který uvádí potraviny do oběhu, stanoví systém kritických bodů, případně uplatní pravidla správné hygienické praxe podle §2 odst. 1, ověří jejich správné fungování a upraví tento systém nejpozději do 30. dubna 2005 tak, aby odpovídal požadavkům zákona a této vyhlášky.

Účinnost změn dnem vstupu smlouvy o přistoupení České republiky k Evropské unii v platnost.