Anotace | Změna vyhlášky č. 147/1998 Sb., o způsobu stanovení kritických bodů v technologii výroby. Změny v ustanoveních:
- §1, §2 (změny),
- vkládá se nový §2a.
Čl. II - Přechodná ustanovení
- Provozovatel potravinářského podniku, který vyrábí nebo uvádí potraviny do oběhu, postupuje při uplatňování pravidel správné hygienické praxe podle těchto pravidel, která byla do nabytí účinnosti této vyhlášky zveřejněna Ministerstvem zemědělství ve Věstníku Ministerstva zemědělství České republiky, a po jejich zapracování do české technické normy podle §1 písm. k) postupuje podle této normy.
- Provozovatel potravinářského podniku, který uvádí potraviny do oběhu, stanoví systém kritických bodů, případně uplatní pravidla správné hygienické praxe podle §2 odst. 1, ověří jejich správné fungování a upraví tento systém nejpozději do 30. dubna 2005 tak, aby odpovídal požadavkům zákona a této vyhlášky.
Účinnost změn dnem vstupu smlouvy o přistoupení České republiky k Evropské unii v platnost. |